NIEUW: Quizzes!
Oefen gratis op een interactieve wijze met belangrijke stof en interessante casuïstiek! We zijn hiermee begonnen op 14 februari 2025 en zullen dit jaar meerdere quizzes uitbrengen. Inloggen hoeft niet, maar is wel aanbevolen. Zo kun je namelijk gemakkelijk bijhouden welke quizzes je al hebt gemaakt en wordt je hoogst behaalde score opgeslagen. Succes!
Wie de patiënt begrijpt, begrijpt de fysiologie.
Wie de fysiologie doorgrondt, begrijpt beter ziekteprocessen, legt gemakkelijker klinische verbanden, kent de basis van medicatie(bij)werkingen en begrijpt hoe labuitslagen en ander aanvullend onderzoek in elkaar steken. Met trots introduceren we een boekje waarmee jij met de essentials kunt oefenen en je kennis kunt uitbreiden.
Vertrouwd door zorgverleners in Nederland en België.
Leermiddelen voor zorgverleners (in spe). Doordacht gemaakt, met enthousiasme en oog voor rendement.
Kwaliteit staat bij ons voorop. We zetten ons in voor juistheid van al het materiaal dat wij maken. Dat doen we door zorgvuldig te werk te gaan, in samenwerking met medisch specialisten en andere zorgprofessionals.
Kennis lijkt soms eindeloos. Dat is mooi, maar je kunt niet alles bestuderen en onthouden. We vinden dat je de tijd die je hebt beter kunt inzetten om de écht relevante kennis op te doen.
We vinden het belangrijk dat je de kennis in onze producten op een plezierige manier tot je neemt, zodat je met gemak een goed rendement haalt uit je studie-uren.
Onze producten.
Houd de zaag scherp als zorgverlener (in spe).
Wat zorgverleners (in spe) zeggen:
Wie wij zijn
![Ali Talib](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/03/1-43-150x150.png)
Oprichter, AIOS Radiologie
Ali heeft de BSc en MSc Geneeskunde beide cum laude behaald aan de Universiteit Maastricht. Gelijktijdig heeft hij de BSc Farmacie met Honours afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ali doet daarnaast onderzoek naar de gezondheidseffecten van morbide obesitas bij jongeren, waarover hij publiceerde in Pediatric Cardiology, Sleep Medicine, en Obesity Surgery.
![Daan Janssen](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/03/2-5-150x150.png)
Medisch illustrator
Daan was al tijdens zijn jeugd geïnteresseerd in tekenen en het menselijk lichaam. Toen hij een studie moest kiezen, voelde hij meer voor Geneeskunde dan een studie in de kunst. Tijdens zijn bachelorjaren leerde hij veel over de anatomie, maar ontdekte hij ook een interesse in gezondheidsgedrag en -educatie. Hij besloot een master te doen in Health Education and Promotion.
![Tom Brink](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/03/Foto-volgt-1-1-150x150.png)
Auteur thoraxboek, AIOS Rad.
Tom studeerde cum laude af in de Geneeskunde aan de KU Leuven. Daarnaast heeft hij Life Sciences gestudeerd aan University College Roosevelt. Na het opdoen van ervaring op de intensive care, startte hij in 2018 met de opleiding tot radioloog. Zijn aandachtsgebieden zijn neuro- en thoraxradiologie, non-vasculaire interventie en het geven van medisch onderwijs.
![Renee Ysermans](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/05/8-150x150.png)
Illustrator & auteur, arts
Renée behaalde haar bachelors en masters Neuropsychologie en Geneeskunde cum laude aan de universiteit van Maastricht. Momenteel is zij PhD-kandidaat bij de klinische immunologie, waar ze onderzoek doet naar onder andere ANCA-vasculitis. Bij Geneesleer fungeert zij als illustrator en auteur.
![Nina Laure](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/05/7-150x150.png)
Auteur, ANIOS interne geneeskunde
Nina deed tijdens haar geneeskundestudie ervaring op als instructeur acute geneeskunde. Tijdens de COVID-pandemie had zij een coördinerende rol in het crisisteam. Hierna is zij aan de slag gegaan als ANIOS Interne Geneeskunde in het RadboudUMC. Bij Geneesleer fungeert zij als auteur voor acuut geneeskundige onderwerpen.
![Hidde Veldman](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/05/9-150x150.png)
Auteur, AIOS Orthoped. Chirurgie
Al tijdens zijn studie tot arts-klinisch onderzoeker had Hidde zijn passie in de (orthopedische) chirurgie gevonden. Hij heeft reeds een rijk track record aan publicaties in hoog aangeschreven tijdschriften, onder meer over hemiartroplastieken in de heup. Bij Geneesleer is hij auteur voor chirurgische inhoud, bijvoorbeeld bij onze filmpjes over hechten en knopen.
Drs. S (Samer) Talib is cardioloog. Samen met Ali schreef hij 100 ecg’s met uitleg. Bij Geneesleer fungeert hij als algemeen en inhoudelijk adviseur.
Dr. V (Vincent) Cappendijk is radioloog met specialisatie abdomen. Hij fungeerde als inhoudelijk redacteur van de leerkaarten radiologie & anatomie
Dr. A (Arnoud) Knoops is radioloog met specialisatie thorax. Hij fungeerde als inhoudelijk redacteur van het boek 100 thoraxfoto’s met uitleg.
Vrij toegankelijke leerartikelen.
![](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/12/Ontwerp-zonder-titel-4.png)
Frequent bezochte leerartikelen: ECG-interpretatie (12-afleidingen-ECG) | ECG-ritme-overzicht | Arterieel bloedgas interpreteren | Hechten | Labinterpretatie | Buikpijn en een verhoogd CRP, DD | Thoraxfoto interpreteren | Minifarmatoets. Een overzicht van alle artikelen vind je hier.
Van diuretica tot antihypertensiva en antipsychotica. Oefen met typische vragen én uitleg. Pocket size.
Hier kijk je de webinar ECG-interpretatie terug.
Op dinsdag 10 mei 2022 gaven we ons webinar over ECG-interpretatie. Je kunt ‘m tijdelijk terugkijken via deze link.
Vertrouwd concept, nieuw model.
We zijn er trots op: 100 ecg’s met uitleg heeft de boekenkasten bereikt van duizenden mensen in Nederland en België.
We hebben het boek nu grondig aangepakt:
- Verdiepende intermezzo’s die met ecg’s te maken hebben. Over echocardiografie, hartfalen en het acuut coronair syndroom.
- Alle illustraties zijn vernieuwd en uitgebreid
- De uitleg is verrijkt met hartasindicatoren
- Een nieuwe index, om pathologie op te zoeken
- Achterin een spiekbrief en afkortingenlijst voor snelle referentie
![](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/10/3-1.png)
100 thoraxfoto's met uitleg
De thoraxfoto is het meest aangevraagd beeldvormend onderzoek in het ziekenhuis. Weten wat je wél kunt zien (maar vooral ook wat je niet ziet), vergt oefening. Dit kernboek over thoraxfoto’s helpt je in 240 pagina’s een goed kennisrepertoire op te bouwen op het gebied van de thoraxfoto. Zo bouw je een praktisch bruikbare vaardigheid op.
- Systematische interpretatie van thoraxfoto’s, met kraakheldere illustraties
- Linkerpagina: thoraxfoto (in A4-formaat); rechterpagina: uitleg
- Diverse ziektebeelden, met aandacht voor veelvoorkomende (dienst)problemen, zoals pneumonie, overvulling en trauma
![](https://geneesleer.nl/wp-content/uploads/2022/10/2-4.png)